Over mij

Carmen Cools, Zijnsgewijs, mindfulnesstraining en natuurcoaching

Ik werkte al 10 jaar als neuropsycholoog en mindfulnesstrainer toen ik besloot dat het genoeg was geweest. Ik had een prima salaris, leuke collega's, tevreden cliënten en een tevreden werkgever, maar ik verlangde naar iets anders, iets wat beter bij me paste. Ik wilde niet meer de hele dag op een kantoor zitten, bezig met bureaucratie en altijd onder tijdsdruk. Ik wilde ruimte hebben voor mijn creativiteit, de natuur in, concreet en rechtstreeks een verschil maken met dingen waar ik echt blij van werd. Maar omdat ik me niet kon voorstellen hoe ik daarmee onze hypotheek kon betalen, was ik al die 10 (!) jaren blijven zitten waar ik zat.

 

Totdat mijn man en ik waren uitbehandeld voor onze kinderwens. Zoekend naar de zin en betekenis in mijn leven kon ik niet langer in mijn baan blijven hangen. Zonder duidelijk plan (maar met wat spaargeld) nam ik ontslag, en liet me een tijd leiden door waar ik naar verlangde: eenvoud, moestuinieren, wandelingen in de natuur, en het bestuderen van alles wat los en vast zat op het gebied van geluk, wijsheid, zelfverwerkelijking en ons brein. 

 

En tussen alle boeken die ik las, was er één boek dat mijn leven veranderde. Het was een taai Engelstalig boek, waar ik nauwelijks doorheen kwam, maar wat ik móest lezen, omdat ik voelde dat daarmee alles op zijn plek zou vallen. En dat gebeurde ook. Ik ging diepgaand begrijpen hoe ons brein werkt als het gaat om zelfverwerkelijking, groei en geluk, en wat daarbij het belang is van de natuur, van aandacht, en van verbinding. En ik wist dat ik hier iets mee moest doen. Ik kon me hier niet NIET mee bezig houden. Ik had mijn missie in het leven gevonden. Ik had alleen nog geen idee hoe mijn missie er in de praktijk uit kon gaan zien... 

  

Dat veranderde toen de opleiding tot natuurcoach op mijn pad kwam. Nu kon ik op een praktische en effectieve manier anderen coachen om 'zichzelf te verwezenlijken': om (net als ik) de magie te gaan ervaren die ontstaat als ze hun diepste verlangens serieus nemen. Zodat ze kunnen worden wie ze ècht zijn, kunnen doen wat ze ècht belangrijk en betekenisvol vinden, en op die manier hun unieke, fonkelende steentje kunnen bijdragen aan het grotere geheel. Zodat ze een leven vol betekenis kunnen leiden. Zodat ze kunnen gaan LEVEN, in plaats van overleven. En op de koop toe de wereld een beetje mooier en liefdevoller maken, want daar ben ik van overtuigd. 

 

Inmiddels ben ik een paar jaar verder. Mijn coachingspraktijk heeft de vorm gekregen die bij mij past en waar ik blij van word: een praktijk die draait om waarde, verbinding en betekenis. Toen ik mijn baan opzegde had ik NOOIT durven dromen dat ik uit zou komen waar ik nu ben (ook omdat ik toch nog zwanger werd en een prachtige zoon kreeg). Sinds ik de stap heb genomen om me te laten leiden door wat ik wil, trouw te zijn aan wie ik ben en te kiezen voor wat bij mij past, heb ik veel meer energie, maak ik veel makkelijker keuzes en ervaar ik heel veel 'flow', helderheid en ontspanning.

 

Een tijd geen inkomen en geen zekerheid hebben was voor mij absoluut 'een dingetje', maar toch heb ik er geen seconde spijt van gehad omdat ik merkte hoeveel deuren zich openen wanneer je de juiste kant op kijkt. Sterker nog: ik kwam erachter hoe weinig geld ik nodig heb als ik mijn hart volg.

 

Natuurlijk heb ik het -net als iedereen- nog steeds druk, met mijn eigen bedrijf, mijn zoon, hulpbehoevende ouders, en een man met een eigen bedrijf en onregelmatige werktijden. Toch draaien mijn bezigheden om wat ik echt leuk en belangrijk vind, en is er elke dag voldoende ruimte voor de krenten in de pap van mijn leven: de warmte van de voorjaarszon, een goed gesprek, in de natuur zijn, ècht contact, kamperen, kneuterigheid, vogelgekwetter...

 

En last but not least: anderen inspireren en helpen om hun hart te volgen. Want elke keer dat iemand weer voluit durft te gaan voor wat hij of zij wil, en ik getuige ben van de kracht die dan ontstaat, ben ik diep geroerd en dankbaar.

 

Mijn motto's: ik heb geen tijd om me te haasten; je kunt pas het beste van jezelf geven als je eerst goed voor jezelf zorgt; de natuur heeft geen haast en toch wordt alles volbracht; de mooiste dingen in het leven zijn geen dingen.

 

Als je me zou kennen zou je weten dat ik rustig, open en nieuwsgierig ben, heel erg enthousiast kan zijn, altijd geïnteresseerd ben in de (levens)verhalen van anderen en dat ik niet hou van opsmuk, oppervlakkigheid, zweverigheid en oordelen.

 

Voel je je geïnspireerd door mijn verhaal en verlang je naar meer focus en betekenis in je leven? Ik kom graag met je in contact!