Over mij

Carmen Cools, Zijnsgewijs, mindfulnesstraining en natuurcoaching

Ik werkte al 10 jaar als neuropsycholoog en mindfulnesstrainer toen ik besloot dat het genoeg was geweest. Ik had een prima salaris, leuke collega's, tevreden cliënten en een tevreden werkgever, maar ik verlangde naar iets anders, iets wat beter bij me paste. Ik wilde niet meer de hele dag op een kantoor zitten, bezig met bureaucratie en altijd onder tijdsdruk. Ik wilde ruimte hebben voor mijn creativiteit, de natuur in, concreet en rechtstreeks een verschil maken met dingen waar ik echt blij van werd. Maar omdat ik me niet kon voorstellen hoe ik daarmee onze hypotheek kon betalen, was ik al die 10 (!) jaren blijven zitten waar ik zat.

 

Totdat mijn man en ik waren uitbehandeld voor onze kinderwens. Zoekend naar de zin en betekenis in mijn leven kon ik niet langer in mijn baan blijven hangen. Zonder duidelijk plan (maar met wat spaargeld) nam ik ontslag, en liet me een tijd leiden door waar ik naar verlangde: eenvoud, moestuinieren, wandelingen in de natuur, en het bestuderen van alles wat los en vast zat op het gebied van geluk, wijsheid, zelfverwerkelijking en ons brein. 

 

En tussen alle boeken die ik las over zelfverwerkelijking en ons brein, was er één boek dat mijn leven veranderde. Waardoor ik besloot om dit werk te gaan doen. Het was een taai Engelstalig boek over ons brein, waar ik nauwelijks doorheen kwam, maar wat ik móest lezen, omdat ik voelde dat daarmee alles op zijn plek zou vallen. En dat gebeurde dan ook. Ik ging diepgaand begrijpen hoe ons brein werkt als het gaat om zelfverwerkelijking, groei en geluk.

  

Ik voelde dat ik hier iets mee wilde doen, en toen de opleiding tot natuurcoach op mijn pad kwam, wist ik dat dàt precies was waar ik zo lang naar gezocht had. Hiermee kon ik mijn passies (natuur, wijsheid en psychologie) combineren in één missie: andere mensen helpen om ook te ontdekken wat ze precies willen. Zodat ze de magie die ontstaat als we onze verlangens serieus nemen, zelf kunnen ervaren en kunnen gaan groeien in de richting van een leven dat past bij wie ze zijn. Zodat ze voluit kunnen gaan leven en niet, net als ik, tien jaar hoeven te zoeken naar hun weg.

 

Inmiddels ben ik een paar jaar verder en had ik nooit durven dromen dat ik uit zou komen waar ik nu ben (ook omdat ik toch nog zwanger werd en een prachtige zoon kreeg). Sinds ik de stap heb genomen om me te laten leiden door wat ik wil, trouw te zijn aan wie ik ben en te kiezen voor wat bij mij past, heb ik veel meer energie, maak ik veel makkelijker keuzes en ervaar ik heel veel 'flow'.

 

Een tijd geen inkomen en geen zekerheid hebben was voor mij absoluut 'een dingetje', maar toch heb ik er geen seconde spijt van gehad omdat ik merkte hoeveel deuren zich openen wanneer je de juiste kant op kijkt. Sterker nog: ik kwam erachter hoe weinig geld ik nodig heb als ik mijn hart volg.

 

Natuurlijk heb ik het, net als iedereen, nog steeds druk, met mijn eigen bedrijf, mijn zoon, hulpbehoevende ouders, en een man met een eigen bedrijf en onregelmatige werktijden. Toch draaien mijn bezigheden om wat ik echt leuk en belangrijk vind, en is er elke dag voldoende ruimte voor de krenten in de pap van mijn leven: de warmte van de voorjaarszon, een goed gesprek, in de natuur zijn, kamperen, de vreugde van mijn zoontje als onze kippen een ei hebben gelegd, het oogsten van mijn eigen allerlekkerste groente en fruit, vogelgekwetter...

 

En last but not least: anderen inspireren en helpen om hun hart te volgen. Want elke keer dat iemand weer voluit durft te gaan voor wat hij of zij wil, en ik getuige ben van de kracht die dan ontstaat, ben ik diep geroerd en dankbaar.

 

Mijn motto's: ik heb geen tijd om me te haasten; je kunt pas het beste van jezelf geven als je eerst goed voor jezelf zorgt; de natuur heeft geen haast en toch wordt alles volbracht; de mooiste dingen in het leven zijn geen dingen.

 

Als je me zou kennen zou je weten dat ik rustig, open en nieuwsgierig ben, heel erg enthousiast kan zijn, altijd geïnteresseerd ben in de (levens)verhalen van anderen en dat ik niet hou van opsmuk, oppervlakkigheid, zweverigheid en oordelen.

 

Voel je je geïnspireerd door mijn verhaal en loop je er zelf tegenaan dat je niet goed weet wat je wilt? Ik help je graag!

 

Je kunt gebruik maken van een gratis coachingssessie, eens meelopen met een Brein-in-balans-wandeling of mijn gratis e-book downloaden.  

 

Wil je gelijk ècht aan de slag? Ik bied zowel een zesweekse training, waarin je leert om meer rust en focus in je leven aan te brengen, als individuele coaching om echt stappen te gaan zetten in de richting van wat je wilt.