Shinrin-yoku

Iedere maand geef ik een groepsgewijze mindfulness-sessie in het bos van Ockenburg. Dit heet ook wel shinrin-yoku - Japans voor 'bosbaden'. Zoals je kunt zonnebaden, kun je namelijk ook bosbaden.

 

Het is een manier om je door middel van je zintuigen volledig onder te dompelen in het 'hier en nu' en optimaal te profiteren van de weldadige effecten van de natuur.

 

Gedurende de sessie geef ik aanwijzingen, maar je kiest er zelf voor of je daar iets mee doet of niet. We sluiten af met een kop thee en iets lekkers.

 

Er is de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van shinrin-yoku op de geestelijke en lichamelijke gezondheid en er zijn meerdere boeken over gepubliceerd. Bosbaden leidt onder andere tot een verlaging van de bloeddruk en hartslag en een sterker immuunsysteem. In het filmpje hieronder leer je daar in 78 seconden meer over. 

 

Voor deze sessies van 1,5 uur vraag ik 15 euro. Als je voor het eerst komt, vraag ik 7,50 euro. Je kunt een 10-strippenkaart kopen voor 130 euro. In geval van losse sessies verzoek ik je contant en gepast te betalen.

 

In de agenda staan de actuele data. Aanmelden kan via dit contactformulier. Na aanmelding ontvang je een mail met de precieze locatie.