Meditatiebegeleiding

Of je nu een mindfulnesstraining hebt gevolgd of op een andere manier bezig bent met mediteren: vaak is het prettig om ondersteuning te hebben bij je beoefening. Zo houd je actueel wat je hebt geleerd, en kom je tot een verdieping van je proces. Want mindfulness is een beetje zoals autorijden: wanneer je net je rijbewijs op zak hebt, is autorijden nog onwennig, en als je niet blijft rijden, raak je je rijvaardigheid weer kwijt. 

Daarom bied ik het hele jaar door meditatiebegeleiding. Zodat je met anderen samen kunt oefenen, vragen kunt stellen, kunt horen hoe anderen het doen en inspiratie op kunt doen.

 

Ik bied deze begeleiding eens per maand bij mij thuis. Data en tijden staan in de agenda. Wanneer je voor het eerst komt is aanmelding noodzakelijk. Daarna kun je gebruik maken van een whatsapp-groep om je aanwezigheid door te geven. De bijeenkomst gaat door bij drie of meer deelnemers.

 

Je bent welkom vanaf een kwartier voor aanvangstijd. Kom op tijd, want na aankomsttijd is de meditatie begonnen. Aankomst is in stilte: zoek een plekje en maak van de gelegenheid gebruik om je aandacht alvast te richten op het hier en nu. We beginnen met een meditatie van ongeveer een half uur. Afhankelijk van de behoeften geef ik meer of minder begeleiding. Daarna is er thee, iets lekkers en ruimte om iets te delen of te vragen. We sluiten af met een begeleide meditatie van ongeveer 10 minuten. 

 

Wanneer je geen ervaring hebt met mediteren maar het een keer wilt uitproberen, kun je ook meedoen. Ik vraag je dan om dit bij aanmelding aan te geven en een half uur eerder te komen zodat we even kunnen kennismaken en ik je wat dingen kan uitleggen.

 

De eerste keer dat je komt, hoef je niets te betalen. Daarna vraag ik een bijdrage van 8 euro per keer. Je kunt een 10-strippenkaart kopen voor 70 euro.