Op een begraafplaats waar ik wel eens kom, staat de meest inspirerende grafsteen die ik ooit heb gezien. Een blog over Leven met een hoofdletter.

Gisteren deed ik iets wat VER buiten mijn comfortzone lag. Ik maakte een filmpje van mezelf en postte het op Facebook. Daarna had ik er de halve dag last van, totdat ik me realiseerde wat er aan de hand was.

In het Pinksterweekend kampeerden wij een nachtje op een natuurcamping. Daar vond ik een exemplaar van De Kleine Prins, een boekje dat ik eigenlijk nooit eerder gelezen had. Ik besloot het elk jaar opnieuw te lezen, vanwege de boodschap die erin staat.

Wanneer je iets wezenlijks anders wilt in je leven, zul je hebben gemerkt dat dat niet zomaar gaat. Deze blog gaat over vier manieren waarop je leven kan veranderen.

Hoogsensitiviteit en introversie gaan vaak samen. Wie gevoelig is, graag diep over dingen nadenkt en het fijn vindt om alleen te zijn, kan zich makkelijk 'anders' voelen en zich zelfs voordoen als extravert, wat veel energie kost. Daarover gaat deze blog.

Het is zoals het is. Ik zeg het zelf wel eens, en ik hoor het ook wel anderen zeggen. Het is een pijler uit de mindfulnesstraining. Maar hij wordt zó vaak verkeerd gebruikt, dat ik me er druk om maak. Daarom deze blog.

Als je niet goed weet wat je wilt in je leven, moet je weten waar je moet zoeken. Zoals een kuiken 'weet' hoe hij uit het ei moet komen, zo weet jij ook meer dan je denkt. Een blog over het vinden van de juiste richting in je leven.

Vanmorgen was er zo'n moment. Waarop er zoveel tegelijk gebeurt dat er kortsluiting ontstaat in mijn hoofd. Een blog over mindfulness in het oog van de orkaan.

In sommige, heel alledaagse, situaties kan het gebeuren dat het steeds maar niet lukt om mindful te blijven. Je klapt bijvoorbeeld dicht en krijgt een soort wattenhoofd, of je wordt juist onrustig en je aandacht schiet alle kanten op. In deze blog leg ik je uit hoe dit komt, wat er dan gebeurt, en hoe je hiermee om kunt gaan.

Vind je het moeilijk om het mediteren vol te houden? Herken deze 2 veelvoorkomende denkfouten, zodat je niet in hun valkuil stapt!

Meer weergeven