Ken je dat gevoel van een overvolle kledingkast? Je wilt 's morgens iets leuks aantrekken, maar als je de deur van je kledingkast opentrekt, zakt de moed je in de schoenen. De meesten van ons hebben in hun leven heel veel overvolle kasten. Zowel letterlijk als figuurlijk. Een blog over het Marie-Kondoën van je leven. Zodat er meer tijd en ruimte overblijft om te gaan ontdekken wat je wilt en waar je energie van krijgt.

'Ziel'. Nuchter als ik ben, kon ik tot voor kort niet zoveel met dat woord. Maar inmiddels laat ik me de weg wijzen door de wijsheid van mijn ziel. Het geeft zoveel meer flow, richting en helderheid, dat ik het je van harte kan aanbevelen. Daarom deze blog, over wat je 'ziel' nu eigenlijk is, en hoe je ziel je kan helpen om geluk te vinden.

Wanneer je ergens mee zit en zoekt naar een oplossing, dan is er altijd één ding dat je als eerste zou moeten doen. Maar omdat het lijkt alsof dit tegen je natuur in gaat, doe je het waarschijnlijk niet. En dan kom je dus niet echt verder. In de neurowetenschappen is de laatste jaren steeds duidelijker geworden hoe belangrijk ons gevoel van veiligheid is om te kunnen groeien, om te kunnen 'helen' en om creatieve oplossingen te kunnen bedenken voor problemen waar we mee zitten. En met...

Als je niet (precies) weet wat je wilt, is mindfulness essentieel om daarachter te komen. MAAR: dan bedoel ik niet dat je een kwartier per dag naar een app luistert! Wat ik wel bedoel, is mindfulness als levenswijze: iets wat je op talloze mini-momentjes op een dag toepast. In deze blog maak ik duidelijk hoe en waarom dat zo'n verschil maakt.

Sommige planten groeien alleen op zure grond, andere planten groeien op alle gronden. En allemaal hebben ze water en zonlicht nodig. Nee, dit is geen les over tuinieren. Het is een metafoor die bij me opkwam, waarvan ik vind dat hij heel goed werkt om iets duidelijk te maken. Iets dat me aan het hart gaat. Iets waar ik zo veel mensen mee zie worstelen. Want weet jij wat je nodig hebt om te kunnen groeien?

Op een begraafplaats waar ik wel eens kom, staat de meest inspirerende grafsteen die ik ooit heb gezien. Een blog over Leven met een hoofdletter.

Gisteren deed ik iets wat VER buiten mijn comfortzone lag. Ik maakte een filmpje van mezelf en postte het op Facebook. Daarna had ik er de halve dag last van, totdat ik me realiseerde wat er aan de hand was.

In het Pinksterweekend kampeerden wij een nachtje op een natuurcamping. Daar vond ik een exemplaar van De Kleine Prins, een boekje dat ik eigenlijk nooit eerder gelezen had. Ik besloot het elk jaar opnieuw te lezen, vanwege de boodschap die erin staat.

Wanneer je iets wezenlijks anders wilt in je leven, zul je hebben gemerkt dat dat niet zomaar gaat. Deze blog gaat over vier manieren waarop je leven kan veranderen.

Hoogsensitiviteit en introversie gaan vaak samen. Wie gevoelig is, graag diep over dingen nadenkt en het fijn vindt om alleen te zijn, kan zich makkelijk 'anders' voelen en zich zelfs voordoen als extravert, wat veel energie kost. Daarover gaat deze blog.

Meer weergeven