Hoogsensitiviteit en introversie gaan vaak samen. Wie gevoelig is, graag diep over dingen nadenkt en het fijn vindt om alleen te zijn, kan zich makkelijk 'anders' voelen en zich zelfs voordoen als extravert, wat veel energie kost. Daarover gaat deze blog.

Het is zoals het is. Ik zeg het zelf wel eens, en ik hoor het ook wel anderen zeggen. Het is een pijler uit de mindfulnesstraining. Maar hij wordt zó vaak verkeerd gebruikt, dat ik me er druk om maak. Daarom deze blog.

Als je niet goed weet wat je wilt in je leven, moet je weten waar je moet zoeken. Zoals een kuiken 'weet' hoe hij uit het ei moet komen, zo weet jij ook meer dan je denkt. Een blog over het vinden van de juiste richting in je leven.

Vanmorgen was er zo'n moment. Waarop er zoveel tegelijk gebeurt dat er kortsluiting ontstaat in mijn hoofd. Een blog over mindfulness in het oog van de orkaan.

In sommige, heel alledaagse, situaties kan het gebeuren dat het steeds maar niet lukt om mindful te blijven. Je klapt bijvoorbeeld dicht en krijgt een soort wattenhoofd, of je wordt juist onrustig en je aandacht schiet alle kanten op. In deze blog leg ik je uit hoe dit komt, wat er dan gebeurt, en hoe je hiermee om kunt gaan.

Vind je het moeilijk om het mediteren vol te houden? Herken deze 2 veelvoorkomende denkfouten, zodat je niet in hun valkuil stapt!

Vier jij vandaag Valentijnsdag? Stuur je iemand een kaart, of verras je je geliefde ergens mee? Valentijnsacties zijn er vaak op gericht om aan een ander te laten weten wat je voelt. Maar heb je er wel eens aan gedacht om je verliefdheid ook eens goed aan jezelf te laten weten? Om je eens helemaal onder te dompelen in je verliefdheid? Wist je dat dat heel goed is voor je gezondheid? Hoe meer jij je verliefdheid voelt, hoe meer je Valentijn zich geliefd kan voelen. En dat is wat je wilt op...

Het is een soort flashbulbmemory: ik was een jaar of 6 en vroeg aan mijn moeder hoe het kan dat je je iets herinnert. Ik herinner me dat moment toevallig (of eigenlijk juist niet toevallig) nog goed. We stonden in de achtertuin van onze doorzonwoning in een klein West-Fries dorp. Het antwoord van mijn moeder was dat er laatjes in ons hoofd zitten. Laatjes in ons hoofd – in letterlijke zin klopt daar natuurlijk niets van, maar toch was het voor mij op dat moment een bevredigend antwoord, dat...

Ik zit in een restaurant als een oud nummer op de radio me halverwege een gesprek ineens terugvoert naar een verdrietig moment elf jaar terug in de tijd. Al bij de inleidende klanken voel ik verbouwereerd een brok in mijn keel ontstaan en tranen opkomen. Mijn gesprekspartner -een lief, wijs mens- ziet het gebeuren en geeft me met een zachte blik in haar ogen de ruimte om te kunnen laten zijn wat er is. Tegen mijn zin in rollen er twee stille tranen over mijn wangen. Inwendig wisselt bitterzoete...

Een paar dagen geleden liep ik in het bos met twee volwassenen. Al wandelend praatten zij over allerlei volwassen zaken. Over Trump, het onderwijs in Nederland, een bezoek aan de dokter. Het bos vormde voor hen een mooi decor, dat ze hadden opgemerkt, maar waar ze al gauw niet te veel aandacht meer aan besteedden. Twee meter voor de volwassenen uit rende mijn zoon van drie jaar, die de route mocht bepalen. Voor hem was het bos een plek vol met nog te ontdekken 'avonturenpaadjes'. Dat veranderde...

Meer weergeven