Als je niet (precies) weet wat je wilt, is mindfulness essentieel om daarachter te komen. MAAR: dan bedoel ik niet dat je een kwartier per dag naar een app luistert! Wat ik wel bedoel, is mindfulness als levenswijze: iets wat je op talloze mini-momentjes op een dag toepast. In deze blog maak ik duidelijk hoe en waarom dat zo'n verschil maakt.

Sommige planten groeien alleen op zure grond, andere planten groeien op alle gronden. En allemaal hebben ze water en zonlicht nodig. Nee, dit is geen les over tuinieren. Het is een metafoor die bij me opkwam, waarvan ik vind dat hij heel goed werkt om iets duidelijk te maken. Iets dat me aan het hart gaat. Iets waar ik zo veel mensen mee zie worstelen. Want weet jij wat je nodig hebt om te kunnen groeien?

Op een begraafplaats waar ik wel eens kom, staat de meest inspirerende grafsteen die ik ooit heb gezien. Een blog over Leven met een hoofdletter.

Gisteren deed ik iets wat VER buiten mijn comfortzone lag. Ik maakte een filmpje van mezelf en postte het op Facebook. Daarna had ik er de halve dag last van, totdat ik me realiseerde wat er aan de hand was.

In het Pinksterweekend kampeerden wij een nachtje op een natuurcamping. Daar vond ik een exemplaar van De Kleine Prins, een boekje dat ik eigenlijk nooit eerder gelezen had. Ik besloot het elk jaar opnieuw te lezen, vanwege de boodschap die erin staat.

Wanneer je iets wezenlijks anders wilt in je leven, zul je hebben gemerkt dat dat niet zomaar gaat. Deze blog gaat over vier manieren waarop je leven kan veranderen.

Hoogsensitiviteit en introversie gaan vaak samen. Wie gevoelig is, graag diep over dingen nadenkt en het fijn vindt om alleen te zijn, kan zich makkelijk 'anders' voelen en zich zelfs voordoen als extravert, wat veel energie kost. Daarover gaat deze blog.

Het is zoals het is. Ik zeg het zelf wel eens, en ik hoor het ook wel anderen zeggen. Het is een pijler uit de mindfulnesstraining. Maar hij wordt zó vaak verkeerd gebruikt, dat ik me er druk om maak. Daarom deze blog.

Als je niet goed weet wat je wilt in je leven, moet je weten waar je moet zoeken. Zoals een kuiken 'weet' hoe hij uit het ei moet komen, zo weet jij ook meer dan je denkt. Een blog over het vinden van de juiste richting in je leven.

Vanmorgen was er zo'n moment. Waarop er zoveel tegelijk gebeurt dat er kortsluiting ontstaat in mijn hoofd. Een blog over mindfulness in het oog van de orkaan.

Meer weergeven