Over mij

Carmen Cools, Zijnsgewijs, mindfulnesstraining en natuurcoaching

Ik werkte al 10 jaar als neuropsycholoog en mindfulnesstrainer toen ik besloot dat het genoeg was geweest.

 

Ik had een prima salaris, leuke collega's, tevreden cliënten en een tevreden werkgever, maar ik verlangde naar iets anders, iets wat beter bij me paste. Ik wilde niet meer de hele dag op een kantoor zitten, bezig met bureaucratie, en altijd onder tijdsdruk. Ik wilde me niet meer leeg en bekaf voelen aan het eind van elke werkdag. Ik wilde ruimte hebben voor mijn creativiteit, de natuur in, concreet en rechtstreeks een verschil maken met dingen waar ik echt blij van werd.

 

Maar omdat ik me niet kon voorstellen hoe ik daarmee onze hypotheek kon betalen, was ik al die jaren blijven zitten waar ik zat.

 

Totdat mijn man en ik waren uitbehandeld voor onze kinderwens. Zoekend naar de zin en betekenis in mijn leven kon ik niet langer in mijn baan blijven hangen. Zonder duidelijk plan (maar met wat spaargeld) nam ik ontslag, en liet me een tijd leiden door waar ik naar verlangde: eenvoud, moestuinieren, wandelingen in de natuur, en het bestuderen van alles wat los en vast zat op het gebied van geluk, wijsheid, creativiteit en ons brein.

 

Ik had nooit durven dromen dat ik uit zou komen waar ik nu ben (niet in de laatste plaats omdat ik toch nog zwanger werd en beviel van een prachtige zoon). Maar bovenal had ik me nooit kunnen voorstellen hoe het leven verandert wanneer je kiest voor je verlangens. En toen ik tegelijkertijd ging begrijpen hoe dit werkt in de hersenen, wist ik wat mijn missie was: andere introverte vrouwen helpen om ook voluit te gaan leven.

 

Sinds ik de stap heb genomen om me niet meer te laten leiden door beren op de weg, voel ik dat mijn leven de juiste richting en heel veel 'flow' heeft. Een tijd geen inkomen en geen zekerheid hebben was voor mij absoluut 'een dingetje', maar toch heb ik er geen seconde spijt van gehad omdat ik merkte hoeveel deuren zich openen wanneer je de juiste kant op kijkt. Sterker nog: ik kwam erachter hoe weinig geld ik nodig heb als ik mijn hart volg.

 

Net als iedereen is ook bij mij het leven druk, met mijn eigen bedrijf, mijn zoon, hulpbehoevende ouders, en een man met een eigen bedrijf en onregelmatige werktijden. Toch is er nu elke dag ook voldoende ruimte voor waar ik echt blij van word: de warmte van de voorjaarszon, een goed gesprek, een goed boek, in de natuur zijn, kamperen, de vreugde van mijn zoontje als onze kippen een ei hebben gelegd, het oogsten van mijn eigen allerlekkerste groente en fruit, vogelgekwetter, een stuk chocola bij een kop thee, en de geuren van de lente, gemaaid gras en de herfst in het bos. En last but not least: andere vrouwen inspireren en helpen om hun hart te volgen. Elke keer dat een vrouw weer voluit durft te gaan voor wat ze wil, en ik getuige ben van de kracht die dan ontstaat, ben ik diep geroerd en dankbaar.

 

Mijn motto's: ik heb geen tijd om me te haasten; je kunt pas het beste van jezelf geven als je eerst goed voor jezelf zorgt; de natuur heeft geen haast en toch wordt alles volbracht; de mooiste dingen in het leven zijn geen dingen; de beste manier om te komen waar je wilt zijn is te zijn waar je bent.

 

Als je me zou kennen zou je weten dat ik rustig, open en nieuwsgierig ben, heel erg enthousiast kan zijn, altijd geïnteresseerd ben in de (levens)verhalen van anderen en dat ik niet hou van opsmuk, oppervlakkigheid, zweverigheid en oordelen.

 

Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen? Ik maak graag kennis met je! Wanneer je mijn contactformulier invult, neem ik binnen twee werkdagen contact met je op.