Coaching

Als coach bied ik begeleiding bij jouw groei en ontwikkeling. Dat kan privé zijn, of op het werk.

Kenmerkend voor mijn manier van coaching is dat ik je niet vertel wat je moet doen. Ik geef zelfs geen advies. Ik ga er namelijk van uit dat ik niet het antwoord heb op jouw vraag of probleem. 

 

Wat ik wel weet, is dat alle antwoorden en oplossingen in jou verborgen zitten. Op een onbewust niveau. Het is mijn taak om dat wat nu nog onbewust is, bewust te maken. Zodat je zicht krijgt op je eigen wijsheid.

 

Ik doe dat door goed te luisteren naar jouw verhaal en veel vragen te stellen. Ik creëer een veilige ruimte waarin alles wat gezien of gevoeld wil worden, een plek kan krijgen. Ik ben alert wanneer je onbewust ergens voor wegloopt. Want alleen door eerlijk naar je eigen gedachten, gevoelens en emoties te kijken, is verandering mogelijk. 

 

Ik coach in de natuur, omdat dit een krachtige meerwaarde ten opzichte van coaching binnen vier muren:

  • Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zult zijn om te luisteren naar je innerlijke gevoel.
  • Als je wandelt, kom je in beweging. Alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook makkelijker in beweging.
  • Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Oogcontact is niet altijd nodig. Daardoor is het vaak makkelijker om dingen te uiten die gevoelig of pijnlijk zijn.
  • Door de rustgevende werking van de natuur kunnen sessies langer duren, zonder dat het teveel wordt. Hierdoor kan in relatief korte tijd diepgaand resultaat worden bereikt.

Er is een verschil tussen wandelcoaching en natuurcoaching.

Wandelcoaching is wandelend uitgevoerde coaching. Natuurcoaching betrekt de natuur bovendien actief tijdens de coaching. De natuur is een eindeloze bron van metaforen en symbolieken. Symbolen kunnen helpen om buiten je eigen kaders te denken. Een symbool plaatst een situatie buiten jezelf, waardoor je er gemakkelijker van een afstand naar kunt kijken. Door het symbool nauwkeurig te bestuderen, kan er een verbinding gemaakt worden met gevoelens en inzichten. Door het werken met symbolen komt het proces van inzicht in een stroomversnelling. Bovendien worden de inzichten visueel gemaakt, wat leidt tot een diepe verankering van het geleerde. 

 

Geïnteresseerd? Lees dan ook de praktische informatie  (kosten, aanmelding etc.).