Inspiratie is wat je de weg wijst als je zoekt naar je eigen pad. Hoe werkt dat?

Steeds weer zie ik het bij mijn cliënten. Ze zijn zich er niet of nauwelijks van bewust, maar het is zo essentieel voor het probleem waarmee ze zitten. Eerder schreef ik er al over, maar ik doe het nog eens. Omdat ik zo graag wil dat je het beseft. En dat je niet te snel denkt dat het niet op jou van toepassing is. Omdat ik geef om jouw geluk, maar ook omdat de wereld jou nodig heeft om te gaan doen waarvoor je hier bent.

Vakantie hebben betekent niet automatisch dat je een vakantiegevóel hebt. En je kunt een vakantiegevoel hebben terwijl je geen vakantie hebt. Hoe zit dat? En hoe kun je een vakantiegevoel krijgen?

In ieder mens wil zich een natuurlijk groeiproces voltrekken. Ook in jou. Daar hoef je niet bij na te denken; het is de drijvende kracht die je in je leven voortbeweegt. Maar je kunt dit proces wèl in de weg zitten. Meer hierover in deze blog.

Ik elke crisis liggen kansen verscholen om er sterker en wijzer uit te komen. Dat is niet zomaar een kwestie van positief denken. In deze blogpost geef ik je drie tips om zo goed mogelijk door de Corona-crisis te komen.

De afgelopen jaren creëerde ik een enorme ruimte en vrijheid in mijn leven. Hoe ik dat deed, lees je in deze blog.

Het zal je niet ontgaan zijn dat er ontzettend veel mensen zoeken naar geluk. Enerzijds lijkt de wereld maakbaar: alsof geluk te vinden is als je maar de juiste nieuwe aankoop doet, de juiste liefde tegenkomt of het juiste zelfhulpboek leest. Of als je nu 'gewoon' eindelijk eens een keer 10 kilo afvalt, elke dag mediteert of die baan vindt die bij je past. Anderzijds hebben we vaak wel gemerkt dat het niet zo werkt. Wat werkt dan wel?

Vroeger had ik elke winter last van een serieuze winterdepressie. Tegenwoordig gelukkig niet meer. Deze blog gaat over welke verandering in mijn leven daaraan heeft bijgedragen. Als je bekend bent met somberheid, hoop ik dat het je inspireert.

Wie gevoelig is, graag diep over dingen nadenkt en het fijn vindt om alleen te zijn, kan zich makkelijk 'anders' voelen. Het kan verleidelijk zijn om je anders voor te doen, wat veel energie kost en hartstikke zonde is. Want introversie is een waardevolle karaktereigenschap. Daarover gaat deze blog.

Soms schrijf ik een blog die ik niet publiceer. Omdat het niet goed voelt. Mijn hoofd zegt dan: maar je hebt er zo veel tijd aan besteed! Maar van binnen voel ik dan gewoon een 'nee'. Ik weet niet waarom. Het is het gewoon niet, er ontbreekt iets. Mijn hart zit er niet in, waarschijnlijk. Het voelt te intellectueel, teveel 'hoofd'. (...)

Meer weergeven