De beste tijd om een boom te planten is twintig jaar geleden. De een-na-beste tijd, is nu. Daaraan moet ik de laatste tijd denken. Een blog over het volhouden van goede voornemens.

Introvert of hoogsensitief?
Nu ik de cursus 'Het introverte brein als kracht' weer geef, hoor ik het mezelf weer geregeld zeggen: 'Er is een grote overlap tussen introversie en hoogsensitiviteit'. Tijd voor een blog over dat onderwerp.

In ieder mens wil zich een natuurlijk groeiproces voltrekken. Ook in jou. Daar hoef je niet bij na te denken; het is de drijvende kracht die je in je leven voortbeweegt. Maar je kunt dit proces wèl in de weg zitten. Meer hierover in deze blog.

De afgelopen jaren creëerde ik een enorme ruimte en vrijheid in mijn leven. Hoe ik dat deed, lees je in deze blog.

Wie gevoelig is, graag diep over dingen nadenkt en het fijn vindt om alleen te zijn, kan zich makkelijk 'anders' voelen. Het kan verleidelijk zijn om je anders voor te doen, wat veel energie kost en hartstikke zonde is. Want introversie is een waardevolle karaktereigenschap. Daarover gaat deze blog.

In de natuur is het momenteel duidelijk een tijd van loslaten. We vinden de herfst normaal, omdat we best weten dat alles in de natuur in cycli verloopt. We zijn vertrouwd met de natuurlijke cycli van dag en nacht, eb en vloed, groei en afsterven, zomer en winter, vasthouden en loslaten. Maar dat dit natuurlijke proces van vasthouden en loslaten zich niet alleen in het bos, maar ook in onszelf wil voltrekken, daar zijn we een stuk minder mee vertrouwd.

Ken je dat gevoel van een overvolle kledingkast? Je wilt 's morgens iets leuks aantrekken, maar als je de deur van je kledingkast opentrekt, zakt de moed je in de schoenen. De meesten van ons hebben in hun leven heel veel overvolle kasten. Zowel letterlijk als figuurlijk. Een blog over het Marie-Kondoën van je leven. Zodat er meer tijd en ruimte overblijft voor de dingen waar je blij van wordt.

Op een begraafplaats waar ik wel eens kom, staat de meest inspirerende grafsteen die ik ooit heb gezien. Een blog over Leven met een hoofdletter.

Als je soms niet zo goed meer weet welke kant je op wilt met je leven, zijn er allerlei aanwijzingen die je de weg wijzen.