Wat zie jij als je om je heen kijkt?

In het Pinksterweekend kampeerden wij een nachtje op een natuurcamping. Daar vond ik in een free library een exemplaar van De Kleine Prins, een boekje dat ik eigenlijk nooit eerder gelezen had.

 

Ik las het direct in één ruk uit en besloot – zoals ik ooit iemand op de radio had horen adviseren – om het elk jaar opnieuw te lezen.

 

Dit aandoenlijke verhaal draait om dat alles wat echt belangrijk is in het leven, onzichtbaar is voor de ogen. Voor die dingen moet je kunnen zien met je hart.

 

Een les die we maar al te gauw weer vergeten in onze materialistische en prestatiegerichte samenleving.

 

De volgende dag lag ik in het zonnetje in het gras, met onze hond tegen me aan. Haar kop op mijn arm, haar rug tegen mijn zij, haar ademhaling tegen de mijne. Boven me hoorde ik de wind ruisen door de bomen. Verderop het prachtige, zangerige stemmetje van mijn peuter die zich vermaakte met een emmer water, een stuk boomschors en een speelgoedbootje.

 

Ik dacht terug aan de Kleine Prins, en aan de schrijver, een piloot die een jaar na het schrijven van dit boekje omkwam toen hij tijdens WOII uit de lucht werd geschoten.

 

Alles wat van waarde is, is kwetsbaar. Het sterft zodra we vergeten er aandacht en liefde aan te besteden.

 

Als je weet waar je moet kijken, is het niet moeilijk om het geluk dat voor je voeten ligt, te zien en op te rapen. Het draait allemaal om aandacht, om mindfulness. Om leren kijken met je hart. Die wijze, vertederende en grappige Kleine Prins weet daar alles van.

 

Wil jij dit ook leren? Wist je dat ik ook mindfulnesstraining geef? Speciaal voor mensen die niet goed weten wat ze willen, en ervaren dat er in hun leven te weinig ruimte is om te doen wat ze leuk vinden (of om eens te gaan onderzoeken wat ze nu eigenlijk willen). Hier vind je meer info.  

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Anne (woensdag, 12 juni 2019 20:53)

    Ik ga het boekje zoeken en bedankt voor de mooie les

  • #2

    Vivian (donderdag, 13 juni 2019 06:25)

    Eens! (Anne, ik heb hem) prachtig boekje!