Verliefd

Vier jij vandaag Valentijnsdag? Stuur je iemand een kaart, of verras je je geliefde ergens mee?

 

Valentijnsacties zijn er vaak op gericht om aan een ander te laten weten wat je voelt. Maar heb je er wel eens aan gedacht om je verliefdheid ook eens goed aan jezelf te laten weten? Om je eens helemaal onder te dompelen in je verliefdheid?

 

Wist je dat dat heel goed is voor je gezondheid? Hoe meer jij je verliefdheid voelt, hoe meer je Valentijn zich geliefd kan voelen. En dat is wat je wilt op Valentijnsdag toch? 

 

Spread the love dus. En niet alleen je liefde voor je Valentijn - lees maar.

 

Verliefdheid heeft veel te maken met verlangen. Het verlangen om deel uit te maken van iemands leven. Wanneer dat verlangen beantwoord wordt, kun je je daar bovendien heel dankbaar voor voelen. Ik nodig je uit om op deze Valentijnsdag dat verlangen en die dankbaarheid eens heel bewust te ervaren.

 

Als je dat moeilijk vindt, kun je je ogen sluiten en je voorstellen dat je geliefde geen deel meer uitmaakt van je leven. Stel je dat dan eens niet alleen met je hoofd voor, maar betrek je gevoel er ook bij: het gemis en de leegte die je zou ervaren.

 

Wanneer je dan bedenkt dat je geliefde wèl deel uit maakt van je leven, kun je dan die dankbaarheid voelen? En misschien ook het diepe verlangen om de band met je geliefde sterk te houden?

 

Als je vanuit die dankbaarheid en dat verlangen een Valentijnsactie onderneemt, krijgt Valentijnsdag een veel diepere en mooiere betekenis. Je Valentijn zal het verschil zeker voelen!

 

En nu je dan toch bezig bent: voel ook eens of je je verliefdheid op het leven kunt voelen. Het grote leven waar jij zomaar deel van mag uitmaken. Dat leven dat ervoor zorgt dat je hart klopt, dat je kunt genieten van de naderende lente, dat je kunt liefhebben.

 

Kun je ook daar dankbaarheid voor voelen? Als je dat moeilijk vindt, stel je dan voor dat je te horen krijgt dat je nog maar een maand te leven hebt... En neem alsjeblieft ècht even de tijd om je dat voor te stellen, want dat gevoel van dankbaarheid is een kostbaar en krachtig goedje.

 

Elke dag stilstaan bij waar je dankbaar voor bent vergroot je geluksgevoel en daarmee je gezondheid – ik verzin het niet.

 

Fijne Valentijnsdag!  En laat je me hieronder weten hoe jij het viert?

Reactie schrijven

Commentaren: 0